کلینیک دکتر احمد
برترین مرکز درمان مشکلات ارتوپدی کشور

آدرس کلینیک : تهران- میرداماد -کازرون شمالی- کوچه نیک رای - ساختمان ماریا- پلاک 2 واحد 8

تهران- میرداماد -کازرون شمالی- کوچه نیک رای - ساختمان ماریا- پلاک 2 واحد 8

در بیماری دیسک کمر که در اصطلاح عامیانه به فتق ديسك معروف است بالشتک‌‌های بین مهره‌‌های ستون فقرات دچار بیرون‌ زدگی مي‌شوند. با توجه به سبك زندگي بی ‌تحرکی در بسیاری از افراد، دیسک ستون فقرات به بيماري شایع تبدیل گرديده است و مراجعه به دکتر دیسک کمر یا دکتر خوب برای دیسک کمر بسیار رواج یافته است.

اما با وجود پیشرفت‌‌های پزشکی تعداد زیادی از بیماران مبتلا به دردهای مزمن کمر بهبود يافته‌اند. بروز دردهاي فتق دیسک از جمله دردهایی است که سبب اخلال در زندگی فرد مي‌گردد.

به همین دلیل افراد داراي درد و علائم دیسک کمر سريعا به دکتر دیسک کمر مراجعه مي‌نمایند. بهتر است به كلينيك‌هاي تخصصي ارتوپدي كه داراي بهترین دکتر دیسک کمر باتجربه هستند مراجعه شود تا با استفاده از ابزارها و تكنيك‌هاي تخصصي ديسك كمر به درمان فتق دیسک پرداخته شود و از بروز مشكلات جدي در آينده که شامل خلل در راه رفتن و فعالیت‌های روزانه فرد می‌شود جلوگيري گردد

Lumbar-disc-doctor

مراحل مختلف بیماری از دید دکتر دیسک کمر

برای آنکه بتوانید درست مانند بهترین دکتر دیسک کمر با این بیماری آشنا شوید ابتدا ضروری است آناتومی آن را بدانید. استخوان‌‌ها و مهره‌‌های ستون فقرات به وسیله دیسک‌‌های کوچکي حمایت مي‌گردند. دیسک‌‌ها داراي يك سطح مسطح و یک لایه بیرونی به نام فیبروز سخت آنولوس حلقه بیرونی مي‌باشند.

دیسک‌‌ها در بین مهره‌‌های ستون فقرات قرار داشته و مانند يك بالشتک جذب کننده فشار بوده و انعطاف‌ پذیری استخوان‌‌ها را افزایش خواهند داد. ستون فقرات از ۳۳ مهره تشكيل شده که توسط دیسک از يكديگر جدا مي‌شوند.

فتق دیسک با گذشت زمان ممکن است به دلیل فشار تضعیف و یا دچار پارگی گردد و هسته دیسک در معرض آسیب‌ قرار گيرد. فتق دیسک به هنگام آسيب ديدگي‌هاي هسته دیسک ايجاد مي‌شود.

کانال نخاعی داراي یک فضای محدود می‌باشد که در اثر وجود عصب نخاعی و دررفتگی دیسک این فضا محدودتر نيز خواهد شد. و ديسك روی اعصاب نخاعی فشار وارد كرده و سبب ايجاد درد شدید خواهد شد. با توجه به جابجایی مرکز دیسک کمر، دیسک داراي مراحل زير مي‌باشد.

مرحله اول: فشار روی دیسک

فشار بیش از حد و مداوم، سبب فشرده شدن دیسک يا مچاله شدن آن مي‌گردد كه سبب پاره شدن دیسک خواهد شد و در نهايت مرکز ژله مانند دیسک تخریب مي‌شود.

مرحله دوم: برآمدگی دیسک

فشار مداوم روی دیسک سبب می‌‌شود هسته ديسك دچار برآمدگی شده و باعث التهاب و تحریک عصب نخاعی مي‌گردد. در این مرحله هسته توسط الیاف بیرونی نگه داشته‌ مي‌شود.

مرحله سوم: بیرون ‌زدگی دیسک

در این مرحله ماده نرم تشکیل دهنده‌ي هسته دیسک از پارگی‌‌های بزرگ الیاف حلقوی بیرون مي‌زند. دیسک بیرون زده روی عصب نخاعی فشار وارد کرده و سبب افزایش درد و علائمي مانند بی ‌حسی يا سوزش مي‌گردد.

مرحله چهارم: جدا شدن دیسک

در مرحله دیسک جدا شده، قطعاتی از آنالوس و هسته به فضای اپیدورال منتقل شده و سبب فشرده شدن عصب نخاعی خواهند شد. این مرحله جدی‌‌ترین مرحله ديسك كمر است و شدت درد بسیار زیاد خواهد بود.  

علائم دیسک کمر از دید دکتر دیسک کمر کدامند؟

علائم دیسک کمر در مراحل اولیه با خشک شدن دیسک و از دست رفتن خاصیت ارتجاعی و افزایش فشار بر مهره‌‌های بالا و پایین بوده و امکان دارد سبب ایجاد درد قسمت پایینی کمر گردد.

معمولا درد با حرکات ناگهانی و شدید کمر یا بلند کردن جسمی سنگین ایحاد مي‌شود و فرد مجبور مي‌شود به دکتر دیسک کمر مراجعه نمايد. البته درد در مراحل اوليه با دارو درمان مي‌شود. اما با در اثر گذشت زمان و خشک‌تر شدن دیسک درد تکرار و شدت آن افزایش خواهد يافت.

  • درد قسمت پایینی کمر

دردهای اولیه ديسك كمر با تخریب دیسک در قسمت پایینی کمر حس مي‌گردند. پس از تخريب ديسك، پارگی جدار دیسک ايجاد و محتوای دیسک خارج شده و درد کمر معمولا شدیدتر خواهد شد.

در صورتي كه دیسک بیرون زده روی عصبی خارج شده از نخاع فشار وارد كند سبب ايجاد درد مي‌شود. این عصب به عصب سیاتیک معروف بوده و به درد ایجاد شده درد سیاتیک گفته می‌شود. درد سیاتیک از کمر شروع و تا باسن ادامه يافته و به پشت ران، زانو و کنار ساق پا انتشار پيدا خواهد كرد.

  • درد سیاتیک

فشار بر روی عصب مي‌تواند باعث اخلال در عملکرد عصب گردد. در صورتي كه قسمت حسی عصب دچار آسیب شده باشد، با ایجاد گزگز، سوزن سوزن شدن و خواب رفتگی در مسیر عصب پا همراه خواهد بود. چنان چه قسمت حرکتی آسیب ببیند، احساس ضعف در یک یا هر دو پا ایجاد و ممکن است فرد هنگام راه رفتن با مشكل روبه‌رو شود.

در صورتي كه این عصب عملکردی در قسمت ادراری تناسلی داشته باشد، ممکن است فرد دچار بی‌اختیاری ادرار، عدم توانایی در دفع مدفوع و ناتوانایی جنسی گردد.

ضعف در پا، اختلال در کنترل ادرار و اختلال جنسی از علائم هشدار در بیمار مبتلا به فتق دیسک هستند. علائم دیسک کمر با نشستن، ایستادن، راه رفتن تشدید و با استراحت بهبود پيدا مي‌كنند.

  • بی ‌حسی پا هنگام دیسک کمر

معمولا بی‌حسی پا هنگام فتق دیسک به معناي احساس ضعف و سنگینی در پا بوده و اختلال حسی به صورت کاهش حس در پا در مقایسه با سمت مقابل کمتر اهمیت خواهد داشت.

هنگامي كه فرد دچار بی‌ حسی پا مي‌شود به علت فشار ديسك بيرون زده در حرکت دادن پا و راه رفتن دچار مشکل مي‌شود. داشتن احساس ضعف به هنگام حرکت دادن مچ پا، از شايع‌ترين علائم دیسک کمر آسیب عصبی و اختلال در اندام تحتانی مي‌باشد.

  • علت پارگی و بیرون زدن دیسک کمر

آسیب‌هاي فتق دیسک و بیرون زدگی آنها در اثر عوامل زيادي ايجاد مي‌شود و در مورد هر فرد علت متفاوت خواهد بود. بايد توجه داشت كه اصلي‌ترين عامل خطر ابتلا به ديسك كمر زمینه ژنتیکی مي‌باشد. عوامل ژنتیکی احتمال ایجاد خشکی دیسک‌ها و پارگی دیسک را افزایش خواهند داد.

اضافه وزن سبب ايجاد فشار مداوم و بیش از حد روی ستون فقرات و دیسک‌های کمر مي‌گردد. همچنين افراد لاغر و بلند قد نيز در معرض خطر قرار دارند زیرا عضلات ستون فقرات آن‌ها ضعيف بوده و هنگام حرکات نمي‌تواند از دیسک‌ها محافظت كند.

عوامل ديگري از جمله نشستن‌های طولانی مدت، ایستادن‌های زیاد بدون استراحت، رانندگی طولانی مدت، خوابیدن روی شکم، بلند کردن اجسام سنگین، بي تحركي و ضربه شدید به ستون فقرات سب ايجاد آسيب به کمر خواهند شد.

روش‌های تشخیص دیسک توسط دکتر دیسک کمر

تشخیص فتق دیسک در تمام افرادي که با علائم دیسک کمر به کلینیک‌هاي تخصصي ارتوپدي و دکتر دیسک کمر مراجعه مي‌نمايند، از طريق معاینه انجام مي‌شود.

دکتر دیسک کمر سابقه و شرح حال بیمار را به طور کامل مورد بررسی قرار مي‌دهد و هر گونه آسیب‌دیدگی را ارزيابي و تاثيرعادات روزانه در ايجاد درد را مشخص مي‌نمايد.

دکتر خوب برای دیسک کمر ابتدا سابقه پزشکی و علائم فرد از جمله محل دقيق درد و مدت زمان ايجاد درد را مورد بررسي قرار مي‌دهد.

همچنين دکتر دیسک کمر یا دکتر خوب برای دیسک کمر احساس سوزن شدن یا بی‌ حسی در دست‌‌ها یا پاها، مصرف داروي خاص و سابقه بیماری در فرد را بررسی مي‌نماید.

بهترین دکتر دیسک کمر ستون فقرات را برای بررسی دقيق‌تر مشكل معاینه خواهد كرد. هنگامي که دیسک‌‌های بین مهره‌‌ها كه از پشت حمایت می‌‌کنند به دليل افزایش سن يا عوامل ديگر شكسته یا دچار برآمدگی شده و سبب ايجاد درد یا حساسیت در کمر می‌‌شوند در معاينات باليني ارزيابي مي‌شوند.

ممكن است دکتر دیسک کمر از بيمار بخواهد راه برود یا خم شود. دكتر ديسك كمر با معاینه بالینی علت اصل درد را تشخيص مي‌دهد. در صورتي كه دکتر دیسک کمر بخواهد سایر عوامل ايجاد درد را بررسي كند ممكن است انجام آزمايش‌هاي زير را توصيه نمايد.

  • آزمایش عصبی

دکتر دیسک کمر معاینه عصبی را به منظور تعیین چگونگی عملکرد نخاع و اعصاب متصل به آن توصيه مي‌نمايد.

همچنین ممکن است دکتر دیسک کمر عملکرد اعصاب متصل به ساقه مغز را با آزمایش حساسیت در صورت، بررسی شنوایی و حرکات چشم  بررسي نمايد و توانایی حرکت سر و گردن بيمار را مورد ارزيابي قرار دهد.

معاینه عصبی که توسط دکتر دیسک کمر شامل ارزیابی وضعیت ذهنی، قدرت حرکتی، بینایی و رفلکس بيمار مي‌باشد كه با استفاده از تصویربرداری دکتر دیسک کمر مي‌تواند علت درد را تشخيص دهد.

  • اشعه ایکس برای تشخیص فتق دیسک

اشعه X مي‌تواند مشکلات ساختاری ديسك کمر، مانند از بین رفتن غضروف، را كه سبب ايجاد کمردرد مي‌شوند مشخص نمايد. تصویر اشعه X فضای کم بین مهره‌ها يا وجود خار استخوانی که برآمدگی استخوانی در امتداد لبه‌‌های استخوان است را نشان مي‌دهد.

  • اسکن MRI دیسک کمر

اسکن‌‌های MRI با استفاده از میدان‌های مغناطیسی و امواج رادیویی تصاویر دقیقي از بافت‌‌های نرم بدن از جمله غضروف و اعصاب ايجاد مي‌كنند. دکتر دیسک کمر اسکن MRI را براي بررسي آسیب‌هاي دیسک که ممکن است با اشعه X مشخص نشوند و در علائم تومور یا اعصاب بین استخوان جود نداشته باشد، نشان مي‌دهد.

  • سی ‌تی اسکن دیسک کمر

سی ‌تی اسکن نيز به نوعی اشعه ایکس است که تصاویر دقيقي از بافت‌‌ها و اندام‌‌های داخلی ارائه می‌دهد. ممکن است سي تي اسکن تغییرات ساختاری در ستون فقرات را با جزئیات دقيق تري نسبت مشخص كند و به دکتر خوب برای دیسک کمر کمک مي‌کند تا تشخیص دقيق‌تري دهد.

سی ‌تی اسکن تصویر بهتری از استخوان‌‌ها ايجاد مي‌كند اما MRI تصاویر بهتری از بافت نرم مانند عضله، و دیسک ايجاد می‌كند. در برخي موارد برای به دست آوردن اطلاعات دقيق‌تر، دکتر دیسک کمر هر دو نوع اسکن را توصيه مي‌نمايد.


دکتر دیسک کمر چه روش‌هایی درمانی را پیشنهاد می‌کند؟

روش‌هاي درماني غيرتهاجمي و غیرجراحی توسط دکتر دیسک کمر را در ادامه به طور كامل شرح خواهيم داد. درمان‌های بدون تهاجم پیشنهادی توسط دکتر دیسک کمر شامل سه دسته‌ي درمان‌های دارويي يا درمان‌های طبی،‌ درمان‌های فیزیوتراپی مانند ماساژ، کشش کمری و استفاده از وسایل فیزیوتراپی مانند لیزر و گرما، درمان‌های پیشرفته تر مانند تزریق مواد ضدالتهاب در داخل مفاصل ستون فقرات و داخل فضای اپیدورال تقسيم مي‌گردند.

1- داروهای ضد التهاب براي درمان دیسک کمر

پاره شدن دیسک یا فشار بر روی ریشه عصبی سبب آزاد شدن موادی از دیسک پاره شده می‌شوند که این مواد سبب ايجاد التهاب می‌گردند.

 مواد آزاد شده در اثر پارگی دیسک سبب فراخواندن گلبول‌های سفید از داخل خون به ناحيه آسیب دیده مي‌گردند.

 در حالت كلي بدن هنگام قرار داشتن در هر تهاجمي اولین واکنش آن فرستادن گلبول‌هاي سفيد در محل ضایعه دیده خواهد بود.

هدف از انتقال گلبول‌های سفید در اطراف دیسک این است که دیسک بیرون زده و پاره شده را خورده و سلول‌های بیگانه خوار در اطراف محل التهاب فعال می‌گردند. به این صورت بدن تلاش می‌‌کند تا جسم خارجی يا دیسک پاره شده را از بین ببرد.

معمولا در هر عضوی که دچار التهاب می‌شود به دنبال آن درد در آن عضو ایجاد خواهد شد. زیرا دیسک پاره شده فضا را برای عصب تنگ كرده و همچنين اضافه شدن التهاب سبب می‌شود محل قرار گيري تنگ‌تر گردد.

 پارگی یا خرابی دیسک با میزان فشاری که بر روی ریشه عصبی وارد مي‌كند و حجمي که بر روی ریشه عصبی تحمیل می‌‌کند و باعث تنگي فضاي ریشه مي‌شود سبب ايجاد درد مي‌گردد و میزان درد یا علائم دیسک کمر بیمار به این دو عامل مرتبط خواهد بود.

۲- داروهای شل کننده عضلانی

داروهای شل کننده عضلانی مانند متوکاربامول و باکلوفن در درمان‌های غیرتهاجمی فتق دیسک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

زیرا فشاری بر روی ریشه عصبی سبب می‌شود تا عضله تحت تاثیر جریان‌های الکتریکی مداوم قرار گرفته و منقبض شود. این انقباض عضله سبب تجمع اسید لاکتیک در درون عضله و ایجاد درد می‌گردد.

 انقباض عضله علاوه بر تجمع اسید لاکتیک سبب کمبود اکسیژن در عضلات می‌گردد. داروهای شل کننده عضلانی، سبب خارج شدن این حالت عضله می‌شوند و درد  بیمار کاهش می‌یابد.

۳- گرما و سرما درمانی

در حالت کلی، سرما درمانی در کاهش التهاب و تورم موثرتر می‌باشد. در صورتی که گرما در کاهش گرفتگی، اسپاسم عضلات و شل شدن عضلات بهتر عمل می‌کند.

گرمای مرطوب نیز  بهتر از گرمای خشکی است که سبب کم شدن آب بدن و جلوگیری از بهبودی می‌گردد. معمولا فیزیوتراپیست‌ها توصیه می‌نمایند که بیماران ورزش‌‌ها را در استخر‌های آب گرم و درمانی انجام دهند.

شناور بودن آب سبب پیشگیری از فشار مفاصل و تقویت ماهیچه‌‌ها خواهد شد. استفاده از وان‌های جکوزی سبب آرامش عضلات شده و حرکت آب نیز سبب افزایش گردش خون خواهد شد.

در صورتی که از جکوزی خانگی استفاده می‌نمایید، بهتر است جت‌‌های آن را به صورت مستقیم در نقاط دردناک قرار داده تا روی محل دردناک یک ماساژ آرام بخش انجام گردد. در صورت عدم دسترسی به این موارد، می‌توان وان را با آب گرم و چند مشت نمک نمایید.

4 – ماساژ کمر

ماساژ سبب افزایش جریان خون در کمر شده و مواد سمی که سبب التهاب می‌گردند از مرحله ضایعه دور می‌شوند. افزایش گردش خون سبب رسیدن مواد مغذی مورد نیاز بدن به ماهیچه‌‌ها و بافت‌‌ها می‌شود و بهبود درد عضلات را به همراه خواهد داشت.

 ماساژ درمانی با کاهش تنش در عضلات، شل شدن و آزاد کردن عضلات سبب بهبود انعطاف ‌پذیری، کاهش درد عضلات گرفته و بهبود خواب می‌گردد.

ماساژ سبب افزایش سطح اندروفین در مغز می‌شود که افسردگی و اضطراب را کاهش داده و همچنین به کاهش درد و بهبودی سریع کمک خواهد کرد.

عضلات از حالت اسپاسم خارج و فاست‌ها که از حالت تنظیم شده خارج شده بودند دوباره منظم خواهند شد.

5 – طب سوزنی

در روش طب سوزنی با فرو کردن سوزن‌های نازک در نقاط خاصی از بدن تغییراتی در نحوه عملکرد بدن و درمان برخی مشکلات می‌گردد. طب سوزنی در درمان مشکلات کمر و فتق دیسک کاربرد دارد و در کاهش درد کمر با داروهای ضدالتهاب برابری خواهد کرد.

6 – استفاده از کشش کمری

در برخی موارد کشش کمر گاهی سبب جا افتادن دیسک می‌گردد. همچنین سبب شل شدن عضلات و رفع اسپاسم عضلانی و تنظیم مفاصل ستون فقرات می‌شود.

7- بی حرکت کردن ستون فقرات

زمانی که فردی دچار فتق دیسک می‌شود با هر حرکتی درد کمر و اندام تحتانی او تشدید خواهد شد. به همین جهت بستن کمربند طبی سبب محدود کردن حرکت کمر بیمار و بهبود درد می‌گردد.

8 – تزریق داخل مفاصل مهره‌ها یا فضای اپیدورال

در صورتی که درمان‌های طبی و فیزیوتراپی که دکتر دیسک کمر استفاده می‌کند، موثر واقع نشوند ممکن است در فاست‌های بیمار یا در سوراخ بین مهره‌ای و یا در فضای اپیدورال ماده ضدالتهاب تزریق گردد.

 زمانی که ماده ضدالتهاب به طور مستقیم با ریشه عصبی تماس دارد تاثیر آن خیلی بیشتر از زمانی است که این ماده ضد التهاب به صورت خوراکی استفاده می‌شود.

9- کم کردن فشار دیسک توسط اشعه لیزر

در صورتی که هیچ یک از روش‌های درمانی فوق موثر نباشند، بهترین دکتر دیسک کمر با لیزر که توسط یک سوزن از طریق سوراخ بین مهره‌ای وارد فضای دیسکی می‌شود استفاده می‌کند.

اشعه لیزر وارد فضای دیسک می‌شود و در داخل فضای دیسک یک حفره کوچک ایجاد می‌نماید. این کاهش فشار سبب می‌شود بیرون زدگی دیسک کمتر شده و گاهی با ایجاد فشار منفی سعی می‌شود هسته پاره شده دیسک به محل اولیه خود بازگردانده شود.

ه طور معمول بسیاری از بیماران با درمان‌های غیرجراحی بهبود می‌یابند. اما در صورتی که بیماری با درمان‌های غیرجراحی بهبود پیدا نکند بهترین دکتر دیسک کمر درمان‌های جراحی را تجویز خواهد کرد.

10- عمل جراحی

هدف از عمل جراحی فتق دیسک برداشتن فشار از روی دیسک مبتلا به فتق می‌باشد و پس از آن اعصاب فشرده شده به حالت عادی باز می‌گردد.

رایج‌ترین شیوه درمانی مشکل فتق دیسک دیسککتومی می‌باشد که در آن بخشی از دیسک دچار فتق برداشته خواهد شد.

در صورتی که علامت اصلی در بدن به جای کمر درد، پا درد باشد نتایج جراحی می‌تواند بسیار موفقیت آمیز باشد. پیش از عمل، بهترین دکتر دیسک کمر انجام معاینات و آزمایشات تشخیصی خاصی را توصیه می‌کند تا اطمینان حاصل شود فتق دیسک در حال فشار آوردن بر روی عصب بوده و سبب درد بیمار می‌گردد.

اقدامات پیشنهادی مفید بهترین دکتر دیسک کمر برای درمان بیماری

  • استفاده از کفش‌های مناسب

در برخی موارد استفاده از یک کفش نامناسب، به کمر فشار وارد می‌کند. به منظور پیشگیری از ایجاد درد و همچنین کاهش فشار نامناسب از روی کمر، بهتر است از کفش‌‌های مناسب استفاده شود. کفش مناسب دارای کف طبی بوده و فشار را بر روی تمام سطح پا پخش می‌کند و البته کمی پاشنه دارد.

  • تاثیر استرس و اضطراب بر کمر درد

بسیاری از افراد با داشتن استرس و اضطراب دچار اسپاسم عضلانی شده و می‌‌تواند ناحیه کمر را درگیر نماید. به علاوه بسیاری از افراد کمر درد را به ‌عنوان یکی از علائم پیش قاعدگی تجربه می‌نمایند. برای کاهش کمر درد باید استرس را از خود دور نگه داشته و از داروهایی که دکتر دیسک کمر برای درد تجویز می‌کند استفاده شود.

  • هیدراته ماندن بدن برای درمان درد کمر

یک روش درمان کمر درد هیدراته شدن بدن می‌باشد. هنگامی که بدن دهیدراته می‌شود، از آن جایی که حجم زیادی از غضروف‌‌ها و دیسک بین مهره‌‌ها را آب تشکیل داده، دیسک‌‌ها عملکرد خود را از دست می‌دهند و دچار ساییدگی خواهند شد. به همین منظور توصیه می‌شود تا به میزان کافی آب مصرف شود تا بدن هیدراته باشد.

  • رژیم غذایی مناسب

برای درمان درد کمر بهتر است از یک رژیم غذایی ضدالتهابی استفاده نمود. برای داشتن یک رژیم ضدالتهابی برای درمان دردهای کمر می‌‌توان از غذاهای حاوی اسید چرب امگا ۳ استفاده کرد.

 زیرا این چربی‌ها در کاهش التهاب بدن تاثیر خواهند داشت. از مواد غذایی حاوی امگا ۳ می‌توان ماهی، گردو، بذر کتان و دانه چیا را نام برد.

همچنین مواد غذایی ضدالتهابی مانند آناناس، زنجبیل و زردچوبه نیز به کاهش التهاب به مقدار زیادی کمک می‌نمایند. مصرف میوه‌‌ها و سبزیجات نیز برای هیدراته نگه داشتن بدن و کاهش التهاب موثر خواهد بود.

  • قرص کمر درد

در صورتی که روش‌‌های گیاهی برای درمان کمردرد مورد استفاده قرار نگیرد، می‌‌توان برای کاهش درد‌های کمر از انواع قرص کمر که شامل مسکن‌ها است، استفاده کرد.

مصرف ضدالتهاب‌‌ها نیز سبب کاهش درد کمر خواهد شد. علاوه بر قرص کمر درد می‌‌توان از ماساژ با انواع پمادها و کرم‌ها نیز به منظور کاهش درد کمک گرفت. برای مثال روغن شترمرغ و روغن سیاه دانه سبب تسکین درد و درمان مشکلات غضروفی و ماهیچه‌‌ای خواهند شد.

  • معجون برای درمان درد کمر

برای کاهش درد سیاتیک و یا فتق دیسک می‌توان از انواع معجون برای کمر درد استفاده کرد. به طور مثال مصرف خوراکی جوشانده سیاه دانه با عسل به مدت دو ماه برای کاهش دردهای کمر موثر است.

معجون دیگری که برای کاهش درد استفاده می‌شود به این صورت تهیه می‌شود که ۸ تا ۱۰ برگ ریحان را در یک فنجان آب جوشانده تا آب آن نصف شود و پس از سرد شدن، نمک به آن اضافه شود و میل شود.

  • ورزش برای درمان درد کمر

یکی از بهترین روش‌های پیشنهادی دکتر دیسک کمر که به صورت اصولی کمر درد را کاهش می‌دهد، انجام انواع ورزش‌ها برای درمان دردهای کمر است.

 این ورزش‌ها شامل پیاده روی‌‌های کوتاه، ورزش یوگا و ورزش در آب می‌باشند و برای درمان کمر درد ناشی از برداشتن اشیا سنگین و درد ناشی از فشار بر روی دیسک موثر خواهند بود.

برخی از حرکات یوگا نیز برای در کمر درد ناگهانی تاثیر گذار بوده و در مدت کوتاهی فشار و درد را از روی کمر برمی‌دارند. این حرکات شامل کشش به‌ صورت نشسته با پاهای صاف، تمرین مار کبرا و حرکات گربه می‌باشند.

  • درمان کمر درد در افراد جوان

چاقی، استرس و نداشتن تغذیه مناسب از عوامل ایجاد دردهای کمر در جوانان می‌باشند. همچنین عدم داشتن تحرک کافی و ضعیف بودن عضلات کمر در جوانان سبب کمر دردهای بی ‌دلیل خواهند شد.

 به همین جهت در صورتی که دچار کمر دردی هستید که به دلیل اضافه وزن ایجاد شده، باید با یک رژیم غذایی مناسب وزن خود را کاهش دهید. در یک رژیم غذایی مناسب بدون عدم حذف مواد غذایی لازم و دهیدراته شدن بدن به کاهش وزن رسید.


روش‌های پیشگیرانه دکتر خوب برای دیسک کمر

ز آنجایی که جلوگیری از ابتلا به عارضه فتق دیسک یک امر اجتناب ناپذیر می‌باشد اما با استفاده از اقدامات خاصی می‌توان خطر رخ دادن این بیماری را کاهش داد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم.

1- تمرین وضعیت بدنی مناسب

قرار داشتن در حالت مناسب بدنی هنگام قدم زدن، ایستادن، نشستن یا خوابیدن بسیار ضرورت دارد. وضعیت مناسب بدن سبب حفظ سلامت استخوان‌ها و مفاصل می‌گردد و از ساییدگی بیش از حد که سبب ایجاد فتق دیسک می‌شود جلوگیری خواهد کرد. برای تمرین داشتن حالت بدنی مناسب صاف نشسته و برای نسشتن پاها صاف روی زمین قرار داده شود.

2- داشتن وزن سالم و تناسب اندام

داشتن وزن مناسب، هم برای سلامت عمومی و هم به عنوان اقدامی برای جلوگیری از فتق دیسک ضرورت دارد. اضافه وزن سبب وارد شدن فشار بیشتر بر روی فتق دیسک و افزایش خطر فتق دیسک می‌گردد.

تحقیقات نشان داده است چاقی سبب افزایش خطر ابتلا به عوارض بعد از عمل جراحی دیسک فتق می‌شود. در برخی موارد دکتر خوب برای دیسک کمر جراحی دیسککتومی برای دیسک فتق را برای افرادی که در آستانه چاقی شدید قرار دارند توصیه می‌کند.

3- استفاده از روش مناسب بلند کردن اجسام

استفاده از روش‌های مناسب برای بلند کردن اجسام، اقدام مهمی در پیشگیری از فتق دیسک می‌باشد. هنگام بلند کردن اجسام سنگین بهتر است از خم شدن کمر با زانوهای صاف و بلند کردن اجسام سنگین بالاتر از سطح کمر خودداری شود.

باید توجه داشت پیچ خوردن هنگام بلند کردن جسم سنگین ممکن است کمر را مستعد ابتلا به فتق دیسک نماید. بهتر است برای بلند کردن اجسام، زانوها خم باشد و پشت صاف نگه داشته شود تا بدون وارد کردن فشار به ستون فقرات، وزن تحمل شود.

4- ترک سیگار

مصرف سیگار در افراد سیگاری سبب سرعت بخشیدن به تحلیل رفتن دیسک و بی ثباتی ستون فقرات می‌شود که خطر فتق دیسک را افزایش خواهد داد.

 کشیدن سیگار با اختلال در جریان خون و کاهش اکسیژن رسانی به دیسک‌های کمر ارتباط دارد. باید توجه داشت در افراد سیگاری که دچار فتق دیسک هستند و دکتر دیسک کمر جراحی توصیه می‌کند، احتمال موفقیت عمل کاهش و ممکن است به جراحی مجدد نیاز باشد.

5- انجام حرکات کششی

انجام حرکات کششی سبب می‌شوند تا ماهیچه‌ها به ویژه پس از نشستن‌های طولانی مدت و فشار دچار تنش نگردند. این موضوع برای افرادی که سبک زندگی کم تحرکی داشته و تمام روز پشت میز می‌نشینند بسیار اهمیت دارد.

داشتن برنامه‌های کششی کم فشار مانند یوگا و پیلاتس برای کشش در برنامه روزانه، شل کردن عضلات و حفظ سلامت ستون فقرات ضرورت دارد.

6- فعال ماندن

داشتن یک سبک زندگی فعال نه تنها برای سلامت کلی بدن، بلکه برای پیشگیری از فتق دیسک بسیار مناسب است.

انجام ورزش و فعالیت هوازی منظم سبب تقویت و انعطاف پذیری عضلات شده و از آسیب و درد پیشگیری می‌کند. سبک زندگی بی تحرک و عضلات ضعیف سبب ایجاد فتق دیسک می‌گردند.

7- قدرت هسته‌ای

انجام ورزش جهت بهبود قدرت هسته‌ای یا تقویت عضلات شکم می‌تواند سبب کاهش خطر آسیب‌های دیسک شود. هرچه هسته قوی تر باشد فشار کمتری به دیسک‌ها وارد شده و در نهایت خطر فتق دیسک را کاهش پیدا می‌کند.

برای جلوگیری از ابتلا به فتق دیسک، ورزشکاران اقدامات احتیاطی بیشتری انجام می‌دهند زیرا بیشتر در معرض خطر قرار خواهند داشت.

برخی از این اقدامات احتیاطی برای کاهش خطر صدمه به ستون فقرات شامل گرم شدن و کشش قبل از انجام ورزش، استفاده از تجهیزات مناسب و داشتن سبک زندگی سالم می‌باشد.

پیشگیری از فتق دیسک به خصوص با افزایش سن و قرار داشتن در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های ستون فقرات و خطر تحلیل بسیار ضروری می‌باشد. شناخت عوامل خطرساز و انجام اقدامات احتیاطی ممکن است احتمال ابتلا به فتق دیسک را کاهش دهد.

در صورت داشتن درد پا یا هر یک از علائم رایج دیسک بهتر است به یک دکتر دیسک کمر برای تشخیص صحیح و انتخاب شیوه درمانی مناسب مشورت شود. ترک سیگار، کشش و تحرک داشتن و داشتن سبک زندگی فعال در کنترل درد و مشکلات فتق دیسک موثر خواهند بود.

سخن پایانی

درمان دیسک و مشکلات ناشی از آن اصلی‌ترین دلایل مراجعه بیماران به دکتر خوب برای دیسک کمر یا متخصص ارتوپدی می‌باشد.

در کلینیک‌های تخصصی بهترین دکتر دیسک کمر با استفاده از به ‌روزترین تجهیزات و ورش‌های درمانی، با کمترین عوارض در کوتاهترین زمان ممکن بیمار را درمان می‌کند.

بهترین دکتر دیسک کمر با روش‌هایی مانند اوزون درمانی، لیزردرمانی و سایر روش‌های درمان پارگی فتق کمر آشنا داشته با توجه به شرایط فردی بهترین شیوه درمانی را انتخاب می‌کند.

بهترین و اصلی‌ترین شیوه درمانی دیسک عمل جراحی و برداشتن قسمت پاره شده دیسک می‌باشد. عمل جراحی کم تهاجمی روش ایده آل تری خواهد بود.

به همین منظور دکتر خوب برای دیسک کمر در کلینیک‌های تخصصی ارتوپدی، روش‌های درمانی آندوسکوپی یا عمل جراحی دیسک با لیزر را توصیه می‌کند.

اما این روش‌های درمانی تنها در موارد خاصی قابل استفاده خواهند بود. در برخی موارد لازم است برای بیمار عمل جراحی باز برای درمان دیسک انجام گردد.

معمولا بیمارانی که به انجام جراحی دیسک تمایلی ندارند، روش تزریق روی ریشه عصبی یا تزریق اپیدورال توصیه می‌شود.

در صورتی که بیمار به انجام این روش هم رضایت نداشته باشد، فیزیوتراپی و مصرف داروهای ضدالتهاب دیسک تجویز می‌شود.

دیسک کمر در مراحل اولیه و مراجعه زود هنگام به بهترین دکتر دیسک کمر با روش‌های کم تهاجمی قابل درمان خواهد بود.

در صورت مقاوم بودن دیسک به درمان یا در صورت داشتن درد شدید بیمار، دکتر دیسک کمر روش‌‌های درمانی تهاجمی را برای بهبود درد کمر استفاده خواهد کرد.

باید توجه داشت که مراجعه زود هنگام از اهمیت زیادی برخوردار است و مراجعه دیر هنگام روند درمان را طولانی تر می‌کند و ممکن است سبب انجام عمل جراحی گردد.

 بنابراین در صورت داشتن دردهای کمر و علائم دیسک کمر بهتر است سریعا به کلینیک‌های تخصصی ارتوپدی مراجعه کرده تا دکتر دیسک کمر با روش‌های درمانی کم تهاجمی به درمان پرداخته و از بروز مشکلات جدی تر و عوارض بعدی پیشگیری شود.

نویسنده پست: orto

دیدگاهتان را بنویسید