علت درد استخوان لگن تا ساق پا به دلیل فشار بر عصبهای این ناحیه
درد استخوان لگن تا ساق پا یکی از مشکلات شایع در بین افراد است. این درد علائمی مانند درد استخوان لگن و ساق پا یا درد مفصل بین ران و ساق دارد. علت درد استخوان لگن تا ساق پا به عوامل گوناگونی مرتبط است؛ از علل این بیماری میتوان به فشار روی عصبهای این ناحیه بر اثر بیماریهایی همچون سیاتیک، دیسک کمر، اسپاسم عضلات، مشکلات ستون فقراتی و غیره اشاره کرد.
بهتر است به موقع از این درد پیشگیری شود تا در آینده مشکلات جدیتر ایجاد نشود، حال برای درمان درد لگن به چه دکتری مراجعه کنیم، زیرا این بیماری میتواند بسیار خطرناک و غیر قابل درمان باشد.
آنچه در این مقاله می خوانید :
علت درد استخوان لگن تا ساق پا
بسیاری اوقات، درد استخوان لگن و ساق پا نشانة خطرناک و جدیای نیست؛ گاهی ممکن است علت درد در این ناحیه حمل اجسام سنگین وزن، ضربدیدگی، انجام اشتباه حرکات ورزشی باشد. همچنین در سنین نوجوانی به علت رشد قد ممکن است این درد به وجود آید. اما در مواقعی درد استخوان لگن و ساق پا طولانی مدت و با شدت بیشتری رخ میدهد؛ در این مواقع مشکل جدیتری وجود دارد و باید به پزشک مراجعه کرد.
در ادامه به چند نمونه از علل درد استخوان لگن تا ساق پا اشاره میشود؛
- آرتروز
- شکستگیهای استخوان لگن
- تاندونیت و بورسیت
- فتق
- مشکلات کمر در زنان
- اندومتریوز
- سیاتیک
- عوامل عفونی (عفونتها مانند عفونت استخوان (استئومیلیتیس) نیز ممکن است علت درد استخوان لگن تا ساق پا شوند.)
- پوکی استخوان
به طور خلاصه، درد استخوان لگن و ساق پا یک مسئله جدی محسوب میشود که نباید نادیده گرفته شود؛ وقتی فرد به هر دلیلی در این نواحی احساس درد دارد خوب است به پزشک رجوع کند. توصیه میشود هرگز درد استخوان لگن و ساق پا را نادیده نگیرید و به پزشک متخصص مراجعه کنید.
درد استخوان لگن و ساق پا
درد استخوان لگن و ساق پا، یکی از شایعترین شکایات بیماران است. این درد، ممکن است به صورت تیز، خفیف، مزمن، پراکنده یا شدید در طول روز و شب رخ دهد. در بسیاری از موارد، این درد باعث اختلال در فعالیتهای روزمره فرد میشود.
علت درد استخوان لگن تا ساق پا به عوامل گوناگونی از جمله عوامل فیزیکی مانند تصادفات، فشار طولانی مدت، حمل و نقل اجسام سنگین، فعالیت بدنی بیش از حد، تغییرات زیاد در فشار خون، بیماریهای عفونی و التهابی و همچنین بیماریهای مزمن مانند آرتروز، سیاتیک و روماتوئید آرتریت بستگی دارد.
درد مفصل بین ران و ساق
این بیماری از مشکلات شایعی است که برای بسیاری از افراد پیش میآید. این نوع درد، خیلی سنگین، تیز و عمقی است، به طوری که تیر میکشد و به همراه سوزش است؛ در واقع با توجه به علت بیماری، این درد میتواند خفیف یا شدید باشد. درد مفصل بین ران و ساق ممکن است به دلیل شکستگی، عفونت، آرتریت و بورسیت، بیماریهایی نظیر التهاب مفاصل به وجود آید.
به طور کلی، درد مفصل بین ران و ساق ممکن است تأثیری نامطلوب بر کیفیت زندگی افراد داشته باشد. با این حال، در بسیاری از موارد با درمان صحیح و به موقع میتوان این درد را کنترل کرد و بهبود بخشید.
برای کاهش درد، میتوان از روشهای ساده مانند استراحت، کم کردن فعالیتهای شدید، گرم کردن منطقه مورد درد، تمرینات فیزیوتراپی و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی استفاده کرد. در صورتی که درد شدید بود، پزشکان داروهای قویتری تجویز میکنند.
درمان نقطه به نقطه نیز کمک میکند تا بتوانید درد را کنترل کنید و عملکرد را بهبود بخشید. این درمان شامل تزریق دارو در نقطه درد و استفاده از تکنولوژیهایی همچون لیزر، امواج فراصوت و الکتریکی است.
بنابراین، درد مفصل بین ران و ساق یک مشکل جدی محسوب میشود که نباید نادیده گرفته شود. این درد با درمان مناسب، قابل کنترل است و فرد میتواند به عادات روزانة خود بازگردد.
علائم و نشانههای درد استخوان لگن و ساق پا
درد استخوان لگن تا ساق پا یکی از شایعترین عوامل دردهای مربوط به سیستم اسکلتی در بدن است و در افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند، افرادی که پویایی کمتری در حرکت دارند یا در افراد در سنین پایین رخ دهد. این نوع درد ممکن است به صورت موقتی باشد یا بیماری جدیتری را نشان دهد.
علت درد استخوان لگن تا ساق پا شامل درد در قسمتهای زیر است؛
- باسن
- رانها
- داخل مفصل ران
- کشاله ران
- خارج مفصل ران
گاهی درد در ناحیه کمر یا کشاله ران مربوط به بیماری فتق است که میتواند علت درد استخوان لگن تا ساق پا شود. گاهی دلیل این بیماری، آرتروز است.
به طور کلی درد استخوان لگن و ساق پا ممکن است برای بسیاری از افراد به دلیل کارهای روزانه ایجاد شود؛ اما در برخی افراد علائم جدیتر بیماری را نشان دهد. بنابراین، برای دانستن این بیماری و درمان آن بهتر است به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
راهکارهای تشخیص علت درد استخوان لگن تا ساق پا
درد استخوان لگن و ساق پا ممکن است به دلیل بیماریهای گوناگونی همچون سیاتیک، شکستگی، آرتروز و … به وجود بیاید. این درد معمولاً به دلیل فشار یا ضربه در ناحیه استخوان لگن و بافتهای اطراف به وجود میآید.
اگر پس از گذشت دو هفته درد بهبود نیافت و همچنین شدت درد بیشتر شد، سریعاً به پزشک مراجعه کنید. پزشک سؤالاتی اعم از فعالیتهایی که این مدت باعث بیشتر شدن شدت درد استخوان لگن و ساق پای شما شده است میپرسد. احساس درد و ناراحتی هنگام بالا و پایین رفتن از پله و درد هنگام پوشیدن جوراب، نشانه وجود مشکل در مفصل ران است.
بنابراین پزشک دربارة زمان شروع درد و علت بروز آن و شدت درد و اثر آن بر فعالیتهای شما در روز، احساس درد در شب سؤالاتی میپرسد. پزشک متخصص با معاینه و تجویز یک سری آزمایشها تشخیص میدهد که علت درد استخوان لگن تا ساق پای شما چیست. آزمایشهای تجویزی دکتر برای تشخیص این بیماری عبارتاند از:
- عکسبرداری با اشعه ایکس
- سیتی اسکن
- MRI
- آزمایش خون (اگر مشکوک به عفونت یا آرتریت روماتوئید باشید.)
راههای درمان درد استخوان لگن و ساق پا
بسیاری از کسانی که درد استخوان لگن و ساق پا دارند، برای تسکین درد به داروهای مسکن متوسل میشوند؛ اما این روشها به طور موقت درد را تسکین میدهند و علت اصلی درد را برطرف نمیکنند؛ اگر شما نیز از درد استخوان لگن و ساق پا رنج میبرید، میتوانید با یک سری روشها و داروها دردتان را کاهش دهید. هر چند درمان درد استخوان لگن و ساق پا بستگی به علت آن دارد.
در صورتی که درد شما مربوط به بیماری خاصی مثل آرتروز یا سیاتیک باشد، میتوانید با روشهای درمانی و داروهای مربوطه به درمان آن بپرازید و درد خود را کاهش دهید. شما میتوانید درد استخوان لگن و ساق پا را با روشهایی نظیر، درمان با دارو، فیزیوتراپی، ورزش، طب سوزنی، تزریق به درون مفصل و عمل جراحی و … درمان کنید.
درمان با دارو:
بسته به علت درد استخوان لگن تا ساق پا یک سری داروها وجود دارند که پزشک با توجه به تشخیص بیماری آنها را تجویز میکند. شایعترین داروها عبارتاند از: مسکنهای غیر آسپریندار، داروهای ضد تورم و التهاب، داروهای تعدیلکننده و داروی خواب و … .
فیزیوتراپی و ورزش:
فیزیوتراپی و ورزش درمانی به عنوان روشهایی که برای تسکین درد، بهبود حرکت و تقویت عضلات به کار میروند، شناخته میشوند. دکتر فیزیوتراپیست علت درد استخوان لگن تا ساق پای شما را تشخیص میدهد و برای درمان شما برنامه درمانی تنظیم میکند.
اگرچه این بیماریها ممکن است در برخی موارد خطرناک باشند، اما از طریق درمانهای فیزیوتراپی و ورزش درمانی میتوان به تسکین درد، بهبود عملکرد حرکتی و تقویت عضلات کمک کرد. این درمانها شامل تمرینات تنفسی، تمرینات تقویتی و تمرینات تعادلی هستند.
گاهی برخی بیماران به همراه درمان با فیزیوتراپی باید داروی مخصوص بیماریشان را نیز مصرف کنند. بیماران میتوانند با تمرینات فیزیوتراپی و ورزشهای تجویزشده درد خود را کاهش دهند و بیماری خود را درمان کنند.
به طور کلی فیزیوتراپی و ورزش درمانی به عنوان یکی از روشهای اصلی درمان بسیاری از بیماریها، از جمله بیماریهای مربوط به استخوانها و عضلات مفید هستند. با این حال، برای بهره بردن بهینه از این روشهای درمانی، نیاز است با یک پزشک متخصص و یک فیزیوتراپیست یا ورزش درمانیست مشورت کنید.
تزریق استروئید، پی آر پی، سلولهای بنیادی و ازون:
گاهی پزشک تزریق به درون مفصل ران را پیشنهاد میدهد. تزریق کورتیکواستروئید خطر کمتری از نوع خوراکیاش دارد که طی چند مرحله به صورت مستقیم به مفصل تزریق میشود. این تزریقات با عکسبرداری اشعه ایکس انجام میگیرند تا در ناحیه درست تزریق شوند. امروز تزریق به مفصل بسیار رواج یافته است پزشکان از روشهای دیگری نیز مانند سلولهای بنیادی، تزریق ازون، پیآرآی نیز برای درمان درد لگن استفاده میکنند.
در بسیاری از موارد، درد استخوان لگن و ساق پا برای درمان به مشاوره پزشکی نیاز دارد. پزشکان متخصص درد و بیماریهای استخوان و مفاصل، میتوانند با بررسی دقیق و تشخیص دقیق علت درد استخوان لگن تا ساق پا، درمانی مناسب تجویز کنند.
سخن پایانی
درد استخوان لگن و ساق پا و درد مفصل بین ران و ساق ممکن است به دلیل بیماریهای مختلفی از جمله آرتروز، سیاتیک، روماتوئیدی، شکستگی، پوکی استخوان، عفونتها و غیره رخ دهد. این دردها ممکن است با علائمی مانند درد در نواحی باسن و ران، تورم، سختی در حرکت و غیره همراه باشد. برای تشخیص درست علت درد استخوان لگن تا ساق پا، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد و تحت بررسی و درمان صحیح قرار گرفت.