کلینیک دکتر احمد
برترین مرکز درمان مشکلات ارتوپدی کشور

آدرس کلینیک : تهران- میرداماد -کازرون شمالی- کوچه نیک رای - ساختمان ماریا- پلاک 2 واحد 8

تهران- میرداماد -کازرون شمالی- کوچه نیک رای - ساختمان ماریا- پلاک 2 واحد 8

آیا ماساژ برای درد لگن مؤثر است؟ ماساژ، یکی از روش‌های عالی برای درمان لگن درد است. دو نوع ماساژ دستی و استفاده از دستگاه وجود دارد. روش دستی شامل ماساژهای شیاتسو، ‌ سوئدی و ماشه‌ای می‌شود که در صورت هرگونه فشار اضافه به لگن آسیب وارد می‌کند. در مقابل ماساژورها باقابلیت تنظیم، بهترین گزینه برای درمان درد لگن به شمار می‌روند.

به طور رایج انواع ماساژ برای دردهای لگنی می‌تواند مؤثر باشد؛ اما باید توجه داشته باشید که ماساژ به‌‌تنهایی نمی‌تواند مفید باشد و باید علت درد درمان شود. پس برای درد لگن به چه دکتری مراجعه کنیم ؟  توصیه می‌کنیم به پزشکان متخصص در کلینیک تخصصی ارتوپدی ما مراجعه کنید تا علت بروز مشکل را تشخیص و شیوه درمانی مناسب را برای شما تجویز کنند. در کنار روش‌های درمانی انجام موارد زیر نیز می‌تواند برای کاهش درد مفید باشد.

ماساژ برای درد لگن

فواید ماساژ برای درد لگن چیست؟

انواع ماساژدرمانی برای درد لگن می‌توانند فواید زیادی را به همراه داشته ‌باشند. باید توجه داشته باشید که نوع ماساژ و مدت‌زمان انجام آن، به تشخیص پزشک شما بستگی دارد. در ادامه به شرح برخی از این فواید می‌پردازیم.

کاهش درد: ماساژ به کاهش درد در لگن کمک کند. با استفاده از فشار ناشی از حرکات ماساژ، تنش و التهاب در عضلات و بافت‌های اطراف لگن و درنهایت درد کاهش خواهد یافت.

افزایش گردش خون: ماساژدرمانی به بهبود گردش خون در محل موردنظر کمک خواهد کرد. این امر با افزایش مواد مغذی و اکسیژن به بافت‌های لگن که منجر به ترمیم بافت لگن می‎‌گردد صورت می‌گیرد.

کاهش تنش و فشار عضلانی: ماساژ سبب کاهش تنش و فشار عضلانی می‌گردد. این تنش و فشار ممکن است به علت استرس، فعالیت بیش از حد، یا عوامل دیگر در لگن ایجاد شده باشند. با کاهش تنش و فشار عضلانی، درد و ناراحتی ناشی از آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.

بهبود حرکت و انعطاف‌پذیری: درصورتی‌که درد در لگن سبب محدودیت در حرکت و انعطاف‌پذیری شما شود، ماساژ می‌تواند در این شرایط بسیار کمک‌کننده باشد. با کاهش التهاب و تسکین عضلات توسط ماساژ، حرکت و انعطاف‌پذیری لگن بهبود پیدا خواهد کرد.

باید توجه داشته ‌باشید که پیش از شروع هر نوع ماساژ، با پزشک متخصص خود مشورت کنید. پزشک تشخیص می‌دهد که ماساژ برای شما مناسب است یا خیر و در صورت لزوم چه نوع ماساژی برای درد در لگن شما مفید است. ماساژدرمانی باید اصولی و طبق دستور پزشک انجام شود تا تأثیر چشمگیری در کاهش درد داشته ‌باشد.

چه نوع ماساژی برای درد لگن من مناسب است؟

ممکن است درد در لگن در اثر عوامل مختلفی از جمله کشیدگی عضلانی، التهاب مفصلی، ترمیم بعد از جراحی یا مشکلات ستون فقرات ایجاد شود. این دردها معمولاً از استخوان ران آغاز و تا ساق پا ادامه پیدا می‌کنند و ممکن است شما را از انجام کارهای روزانه بازدارند. ماساژ می‌تواند به‌عنوان یک روش کمک درمانی و غیردارویی برای کاهش درد لگن مفید واقع شود.

درهرصورت پیش از انجام هر نوع ماساژ یا درمان دیگری برای کاهش دردهای لگنی، توصیه می‌شود با پزشک خود مشورت کنید تا در کنار درمان‌های دارویی تجویزی تکنیک‌های ماساژ متناسب با شرایط شما تجویز شود. معمولاً برای درد لگن از چند نوع ماساژ مختلف استفاده می‌شود.

نوع ماساژی که برای شما مناسب است، بستگی به علت دقیق درد در لگن و وضعیت شما دارد.

در ادامه تعدادی از انواع ماساژ که برای درد در لگن مناسب هستند توضیح داده‌ شده ‌است.

ماساژ عمیق با کمی فشار: این نوع ماساژ برای درد لگن، برای کاهش تنش و فشار عضلانی، کاهش التهاب و بهبود گردش خون مناسب می‌باشد. با استفاده از فشار عمیق و ماساژ، تنش عضلات و بافت‌های اطراف لگن کاهش‌یافته و درد تسکین پیدا خواهد کرد.

ماساژ نقطه فشار: در این روش، با واردکردن فشار به نقاط مشخصی در منطقه لگن، می‌توانید به کاهش درد و تسکین عضلات کمک کنید. این نقاط شامل ماهیچه‌ها و تریگر پوینت‌هایی هستند که ممکن است به‌عنوان عامل درد در منطقه لگن شناخته شوند.

ماساژ تریگر پوینت: در این روش نقاط حساس و تریگر پوینت در عضلات لگن شناسایی و ماساژ داده می‌شوند. این روش نیز برای تسکین درد و کاهش تنش‌های عضلانی می‌تواند مفید باشد.

ماساژ سوئدی: این ماساژ یکی از معروف‌ترین تکنیک‌های ماساژ در جهان می‌باشد. این ماساژ شامل سایش، اصطکاک، فرسودگی، ارتعاش، تکان‌دادن و … است. این روش به افزایش میزان اکسیژن در خون، بهبود گردش خون، افزایش انعطاف‌پذیری، کاهش سموم عضلات و … کمک زیادی خواهد کرد.

ماساژدرمانی طولی: این نوع ماساژ باهدف افزایش جریان و پراکندگی خون، بهبود التهاب و در نتیجه کاهش تورم و درد توصیه می‌شود و تأثیر قابل‌توجهی در شل کردن عضلاتی که دچار گرفتگی شده‌اند خواهد داشت.

تکنیک ورز دادن: در این روش مهم است که از کدام قسمت برای ماساژدادن استفاده شود. در این روش میزان فشار وارده، ریتم ماساژ و سرعت ماساژ تأثیر زیادی بر روند کاهش درد خواهند داشت.

ماساژ مایوفاشیال: ساختار فاشیا که سبب به‌هم‌پیوستگی بین عضلات و استخوان‌ها می‌شود، سبب اتصال اندام‌ها و ساختارهای اسکلتی به یکدیگر می‌شود. عواملی مانند استرس، جراحات، ضعف بدنی و تروما می‌توانند سبب محدودشدن تروما شوند و ماساژ به آزادشدن بافت‌های فاشیا کمک می‌کند.

توصیه ما به شما این است که پیش از استفاده از هر نوع ماساژ، با پزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند علت دقیق درد را تشخیص دهد و متناسب با علت درد نوع ماساژ مناسب را برای شما توصیه کند.

در کنار ماساژدرمانی چه روش‌های دیگری برای تسکین دردهای لگن مفید است؟

ماساژ لگن می‌تواند در کنار درمان‌های تجویزی توسط متخصص، به‌عنوان یکی از روش‌های درمانی برای درد مزمن لگن مورداستفاده قرار گیرد؛ اما باید توجه داشته باشید که ماساژ به‌تنهایی نمی‌تواند درمان کاملی برای درد مزمن لگن باشد و بهتر است به‌عنوان یکی از روش‌های کمک درمانی استفاده شود.

ماساژ لگن به‌عنوان یک روش غیردارویی برای کاهش درد، کاهش التهاب، بهبود گردش خون و کاهش تنش عضلانی در ناحیه لگن شناخته‌ شده است. با استفاده از فشار ناشی از حرکات ماساژ و تمرکز بر نقاط حساس، می‌توان به تسکین درد و بهبود علائم مرتبط با درد در لگن کمک کرد.

پزشک متخصص در کنار انجام ماساژ سایر روش‌های درمانی مانند فیزیوتراپی، تمرینات تقویتی و انعطاف‌پذیری و مصرف داروها را توصیه خواهد کرد. باید اشاره کنیم در این شرایط علت بروز درد مزمن لگن شما در تجویز این روش‌ها بسیار مهم است.

در شرایطی مانند التهاب مفاصل، عضلات فشاری پیرامون لگن یا اسکارها ممکن است بهبود قابل‌توجهی با ماساژ حاصل شود؛ درحالی‌که در برخی موارد مانند اختلالات عصبی، ماساژ تنها به‌صورت تسکین موقتی و کمک به مدیریت درد کمک‌کننده خواهد بود.

سرما و گرما: یکی از روش‌های رایج برای کاهش دردهای مزمن لگن، سرمادرمانی و گرمادرمانی می‌باشد. سرمادرمانی یکی از روش‌های پراستفاده در درمان آسیب به ران و لگن است. معمولاً در سرمادرمانی از کیسه‌های یخ به‌صورت مستقیم روی محل درد استفاده خواهد شد.

با سرمادرمانی خونریزی در بافت آسیب‌دیده کاهش‌یافته و در تسکین درد مؤثر است. سرمادرمانی به کاهش تورم نیز کمک می‌کند و التهاب در محل درد را کاهش می‌دهد. گرمادرمانی نیز از بهترین روش‌ها برای تسکین دردهای عضلانی و رفع گرفتگی عضلات می‌باشد. درصورتی‌که دردهای لگن به دلیل ساییدگی یا آرتروز ایجاد شده باشند، می‌توان با گرمادرمانی اسپاسم عضلات را برطرف و انعطاف‌پذیری عضلات را افزایش داد.

لازم به ذکر است که گرمادرمانی بر افزایش روند خون‌رسانی بدن و رساندن مواد غذایی بیشتر به بافت‌های بدن نیز تأثیر می‌گذارد؛ اما باید توجه شود که در آسیب‌های حاد و مشکلات جدی، نباید از گرمادرمانی برای کاهش درد استفاده کرد؛ زیرا خون‌رسانی به عضو آسیب‌دیده سبب افزایش شدت آسیب می‌شود. توصیه می‌شود بعد از مشورت با پزشک متخصص از سرمادرمانی و گرمادرمانی برای کاهش دردهای لگن استفاده کنید.

تکارتراپی: تکارتراپی نیز برای درمان دردهای لگن مورداستفاده قرار می‌گیرد. در این روش با استفاده از یک پروب، انرژی از ارگان‌های سالم به ارگان‌های بیمار منتقل می‌شود و با انتقال اکسیژن و مواد مغذی، قسمت‌های آسیب‌دیده درمان می‌شوند. در روش تکارتراپی، سیستم لنفاوی و گردش خون تحریک شده و در نتیجه بافت‌های بدن بیمار خیلی سریع بهبودیافته و تقویت خواهند شد.

فیزیوتراپی و ورزش: در ابتدا برای کاهش درد لگن به بیمار استراحت داده می‌شود؛ اما برای حفظ دامنه حرکتی مفاصل، ورزش و فیزیوتراپی توصیه می‌شود. ضعف و شکستگی لگن با حرکات فیزیوتراپی درمان می‌شود و انجام حرکات ورزشی و فیزیوتراپی، دامنه حرکتی مفاصل لگن را به حالت طبیعی برمی‌گرداند.

لیزردرمانی: برای درمان درد ناحیه لگن و تقویت اندام‌ها، لیزردرمانی می‌تواند مؤثر باشد. نوع لیزر به‌کاررفته در این روش متفاوت بوده و لیزرهای کم‌قدرت برای فعال‌کردن و ترمیم سلول‌های استخوانی استفاده خواهد شد. در برخی موارد درد و التهاب در لگن با گرمادرمانی و الکترو تراپی برطرف می‌شوند.

استفاده از وسایل کمکی: هنگام ابتلا به دردهای لگن، برای کمک‌گرفتن از وسیله جانبی در هنگام راه‌رفتن، استفاده از عصای زیر بغل یا واکر که وزن بدن را تحمل کرده و از واردشدن فشار به لگن جلوگیری می‌کنند توصیه می‌شود.

تزریق داخل مفصل: اگر اعصاب مفاصل دچار التهاب شده باشند، تزریق درون مفصلی برای کاهش ورم توصیه می‌شود. استروئید (تزریق به درون مفصل) از جمله روش‌های کم تهاجم است که در این شرایط مورداستفاده قرار می‌گیرد. در این روش داروی بی‌حسی موضعی داخل مفصل تزریق شده و درد التیام پیدا خواهد کرد.

آرتروسکوپی مفصل ران: این عمل جراحی با حداقل میزان تهاجم با ایجاد یک برش کوچک روی مفصل ران انجام می‌شود؛ پس از ایجاد برش، یک دوربین جراحی باضخامت بسیار نازک وارد مفصل ران شده و پزشک به‌این‌ترتیب مشکلات داخل مفصل ران را تشخیص داده و برطرف خواهد کرد. آرتروسکوپی مفصل ران باید توسط پزشک ارتوپدی ماهر انجام شود تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

رژیم غذایی سالم: مصرف مواد غذایی سالم و غنی از مواد مغذی می‌تواند به بهبود وضعیت عمومی و کاهش درد لگن کمک کند. ممکن است برخی مواد غذایی مانند زنجبیل، آناناس، گیاهان دارویی ضدالتهاب و ماهی چرب حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ به کاهش التهاب و درد ناحیه لگن کمک کنند.

خواب و استراحت مناسب. استراحت کافی و خواب به مدت کافی نقش مهمی در بهبود وضعیت عمومی و کاهش درد لگن دارد. توصیه می‌شود روزانه حداقل ۷-۸ ساعت خواب کافی بخوابید و به بدن خود استراحت لازم را بدهید.

بنابراین اهمیت دارد با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید؛ زیرا پزشک شما می‌تواند بر اساس تاریخچه پزشکی شما و تشخیص دقیق، برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.

ماساژ برای درد لگن و تمرینات فیزیکی مؤثر برای تسکین دردهای لگن

در کنار ماساژدرمانی ممکن‌ است پزشک متخصص ارتوپدی انجام برخی تمرینات فیزیکی را برای کاهش درد ناحیه لگن مفید بداند. این تمرینات به تقویت عضلات لگن و کمر، افزایش انعطاف‌پذیری و بهبود حرکت در منطقه لگن کمک می‌کنند. باید اشاره کنیم که این تمرینات نیز مانند ماساژدرمانی باید توسط پزشک توصیه شوند و از انجام خودسرانه آن‌ها پرهیز کنید.

در ادامه به برخی از تمرینات فیزیکی مفید برای کاهش درد لگن اشاره می‌کنیم.

تمرینات استقامتی: انجام تمرینات هوازی مانند پیاده‌روی، دویدن، استفاده از دوچرخه، شنا و رقص می‌توانند به تقویت عضلات لگن و کمر و افزایش گردش خون در منطقه کمک کنند. همچنین این تمرینات سبب افزایش استقامت عضلات و بهبود عملکرد لگن می‌شوند.

تمرینات تقویتی: انجام تمریناتی مانند پلانک، شرکت در کلاس‌های پیلاتس و تمرینات وزنه‌برداری نیز می‌توانند به تقویت عضلات لگن و کمر کمک کنند. همچنین این تمرینات سبب تقویت عضلات استوانه‌ای شکمی و عضلات پشتی لگن نیز خواهند شد.

تمرینات انعطاف‌پذیری: تمرینات انعطاف‌پذیری مانند خم‌شدن، درازکشی و رول افقی در افزایش انعطاف‌پذیری عضلات لگن و کمر مؤثر هستند. این تمرینات با افزایش محدوده حرکت، کاهش تنش عضلانی و بهبود تعادل عضلات را به همراه دارند.

تمرینات کششی: تمرینات کششی مانند یوگا و تمرینات پیلاتس نیز در کاهش درد ناحیه لگن مؤثر هستند. این تمرینات سبب افزایش انعطاف‌پذیری عضلات، تسکین عضلات تنیده و بهبود تعادل و قدرت عضلات می‌شوند.

توصیه می‌شود پیش از شروع هر برنامه تمرینی، با پزشک در کلینیک‌های تخصصی ارتوپدی مشورت کنید تا راهنمایی‌های لازم را دریافت کرده و از تمرینات مناسب برای شرایط خاص خود استفاده کنید. همچنین درصورتی‌که در حین انجام تمرینات درد شدید یا ناراحتی احساس کردید باید تمرین را متوقف کرده و موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.

اهمیت دارد در کنار رعایت توصیه‌های پزشک خود برای تسکین درد، رژیم غذایی مناسبی نیز داشته باشید. همچنین تغذیه مناسب در کنار ماساژ می‌تواند به تسکین درد ناحیه لگن کمک کند. تغذیه سالم و متوازن می‌تواند در بهبود عملکرد عضلات و بافت‌های بدن مفید باشد و عوارض دردناک مانند التهاب را کاهش دهد.

پرسش‌وپاسخ

  1. آیا تغذیه نیز می‌تواند در کنترل دردهای لگن نقش داشته باشد؟

بله تغذیه مناسب در کنار ماساژ برای دردهای لگن می‌تواند در کاهش درد مؤثر باشد. داشتن یک رژیم غذایی سالم و متوازن می‌تواند به عملکرد عضلات و بافت‌های بدن کمک کرده و عوارض دردناک مانند التهاب را کاهش دهد.

  1. مصرف چه غذاهایی به کاهش دردهای لگن کمک می‌کند؟

مصرف غذاهایی که سبب کاهش التهاب در بدن می‌شوند برای تسکین دردهای لگنی مفید هستند. این غذاها شامل ماهی چرب مانند ماهی سالمون و ماهی‌تن، میوه‌ها و سبزی‌های تازه، میوه‌های خشک مانند آلو و توت‌فرنگی خشک، زنجبیل، کرفس، مواد غذایی پر فیبر مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، غلات کامل و دانه‌های خشک، آنتی‌اکسیدان‌ها مانند آلوئه‌ورا، نارگیل، انواع توت، پرتقال و سبزی‌ها برای تسکین دردهای لگنی مؤثر هستند.

  1. آیا خوردن آب کافی برای کاهش درد لگن مفید است؟

هیدراته نگه‌داشتن بدن با مصرف آب کافی می‌تواند به بهبود عملکرد عضلات و کاهش درد ناحیه لگن کمک کند. بنابراین بهتر است روزانه مقدار کافی آب بنوشید.

  1. آیا پیاده‌روی برای درد لگن مفید است؟

پیاده‌روی یک فعالیت فیزیکی است که برای سلامتی بدنی مفید است. در صورت ابتلا به درد ناحیه لگن، پیاده‌روی می‌تواند به‌عنوان یکی از روش‌های غیردارویی برای کاهش درد و بهبود وضعیت شما مورداستفاده قرار گیرد. همچنین پیاده‌روی می‌تواند به شما کمک کند تا عضلات لگن را تقویت کرده و درد را کاهش دهید.

باید توجه داشته باشید که پیش از هرگونه یا تمرینات ورزشی با پزشک خود مشورت کنید؛ زیرا او وضعیت شما را بررسی می‌کند و راهنمایی‌های لازم را در خصوص فعالیت‌های ورزشی به شما ارائه می‌دهد.

  1. برای کاهش درد لگن چه قرصی مصرف کنیم؟

معمولاً مصرف آیبوپروفن برای تسکین این دردها می‌تواند مفید باشد. بهتر است برای درمان درد به پزشک ارتوپدی مراجعه شود.

سخن پایانی

همان‌طور که در این مقاله به آن اشاره کردیم ماساژ برای درد لگن به‌عنوان یک روش مکمل، می‌تواند در تسکین درد ناحیه لگن نقش مؤثری ایفا کند.  اگر شما از درد ناحیه لگن رنج می‌برید، بهتر است قبل از شروع ماساژدرمانی با پزشک خود مشورت کنید تا علت اصلی درد مشخص شود. در برخی موارد، ماساژدرمانی ممکن است به‌عنوان یک درمان مکمل در کنار سایر روش‌های درمانی تجویز شود.

در این مقاله به شرح انواع ماساژ برای درد لگن پرداختیم. افراد باید توجه داشته باشند که ماساژدرمانی و انجام تمرینات ورزشی سبک در منزل تنها برای مدت کوتاهی درد را تسکین داده و علت اصلی را برطرف نمی‌کنند. نکته مهم دیگر زمان مراجعه به پزشک است که مراجعه زودهنگام به پزشک در تسریع روند درمانی و پیشگیری از تشدیدشدن بیماری و همچنین کاهش هزینه‌های درمانی مؤثر خواهد بود.

نمی‌توان از این روش به‌عنوان تنها روش درمانی و جایگزین برای درمان‌های پزشکی استفاده کرد. توصیه ما به شما این است که به پزشک ارتوپدی در کلینیک‌های تخصصی ما مراجعه کنید و از پزشکان باتجربه و ماهر ما مشاوره بگیرید تا بهترین روش درمانی برای شما اتخاذ شود.

Post Author: orto

دیدگاهتان را بنویسید